Wie ben ik?

Motivatie

Met grote regelmaat lees ik artikelen in de krant, of hoor ik berichten op nieuws waarover ik een mening heb. Een mening waarvan ik zelfs durf te denken dat die van gehoord mag worden. Misschien is het ook wel gewoon mijn onderwijzersbloed, waardoor ik graag informatie deel. Daarnaast maak ik veel mee tijdens mijn werk en kom ik regelmatig thuis met ideeën waarover ik zou kunnen schrijven. Schrijven is namelijk een hobby van mij. Eerst alleen reisverslagen van onze vakanties en poëzie. Nu ook een blog, waarvan de posts het eerste werk is dat ik publiceer.

Achtergrond

In juni 1982 ben ik geboren en vervolgens in een klein dorpje (meer een gehucht eigenlijk) opgegroeid. Na de basisschool heb ik de mavo en havo doorlopen en vervolgens de Pabo. In de jaren die volgden heb ik ervaring opgedaan in alle (combinatie)groepen van het basisonderwijs en ik ben ook een aantal jaar intern begeleider geweest. Dankzij mijn werkervaring ontdekte ik een wereld van mogelijkheden waarin ik mij verder wilde verdiepen, want werken met kinderen is geweldig! De ontwikkeling van kinderen van introvert tot extrovert, van hoogbegaafd tot moeilijk lerend en ook alles wat daar tussen valt, vind ik erg interessant. Daar wilde ik nog veel meer over leren! Zo kwam het dat ik mij inschreef bij de Vrije Universiteit van Amsterdam en sinds juni 2020 mag ik mij naast juf ook orthopedagoog noemen.

Hoe deze blog Pilumnus genoemd werd

Het is allemaal begonnen met mijn kat. Heel wat jaren geleden kreeg ik door toeval een jong poesje. Een erg jong poesje zelfs dat eigenlijk nog niet zonder moederpoes kon. Dankzij mijn jeugd in een klein dorp had ik gelukkig wel enige kennis over, en ervaring met, dieren. Met poezenmelk uit een flesje en veel aandacht en geduld is het helemaal goed gekomen met Artemis, want zo heet ze. Haar naam, gebaseerd op de Griekse godin van de jacht (ze doet haar naam geen eer aan, want ze is nog bang voor een mug), inspireerde mij bij het zoeken naar een naam voor mijn blog. Pilumnus is de naam van een Romeinse god die ervoor zorgde dat kinderen goed opgroeiden en gezond bleven. Kinderen begeleiden tijdens het opgroeien en ontwikkelen is mijn werk, evenals helpen bijdragen aan een gezond leven. Bovendien vind ik Pilumnus ook gewoon mooi klinken.